FNV Bouw reikt Arboprijs uit

FNV Bouw reikt Arboprijs uit

Donderdag 20 december a.s. maakt FNV Bouw de winnaar bekend van de Arboprijs 2012.  Vijf finalisten komen ervoor in aanmerking. Zij bedachten hele praktische middelen en manieren om gezondheidsproblemen, arbeidsongeschiktheid en ziekte in de bouw te helpen voorkomen. Een onafhankelijke jury koos hun vindingen uit een recordaantal van 37 inzendingen.

Veilig Twan Geelen uit Roermond bedacht de MultiBuddy, die het leggen van vloertegels veel minder belastend maakt. De ?Veiligwerkbak? van Gerrit Sluyer (Vriezenveen) helpt dakdekkers op een veilige manier hun materialen op het dak te krijgen.
Chris Verhoef uit Uithoorn maakte een zeer eenvoudig hulpstuk om glasplaten en betonmatten te dragen. Ger de Weerd (Rosmalen) komt met een systeem om zware zaagtafels  te verplaatsen. En met de vinding van  fabrikanten SAB-profiel en Viavac (provincie Utrecht), is het handmatig leggen van metalen dakplaten voortaan verleden tijd.
Publiek Wie de prijs krijgt, bepaalt het publiek: sinds 3 december kan iedereen stemmen op de vijf ideeën. Op 20 december vindt de finale stemming plaats. Dan kunnen de mensen die de prijsuitreiking bijwonen hun favoriet aanwijzen.
De Arboprijs FNV Bouw is een tweejaarlijks initiatief om de werkomstandigheden  te verbeteren in de sectoren bouw en infra, afbouw en onderhoud, meubel en hout en bij woningcorporaties.
Met de prijs is ? 10.000 gemoeid, waarmee de winnaar zijn uitvinding verder kan ontwikkelen. Bovendien wordt hij door Syntens ? hét innovatienetwerk voor ondernemers ? met praktische ideeën geholpen om zijn product breder op de markt te verspreiden.
WAAR? FNV Bouw, Houttuinlaan 3, 3447 GM Woerden
WANNEER? Donderdag 20 december, van 14.00 tot 17.00 uur